Jel vs. Akrilik: Hangi Manikür Sizin İçin En İyisi?

Eğer normal ojeden daha uzun süre dayanan bir manikür yaptırmak istediyseniz, muhtemelen jel ojeye karşı akrilik oje ikilemiyle karşı karşıya kalmışsınızdır. Bu seçeneklerin her ikisi de jöle oje ve pop art French tips gibi çeşitli tırnak trendlerini denemek için harika bir yol olsa da, doğru manikür hizmetini belirlemek her zaman kolay değildir.

Yontulmuş oje, kırılmış uçlar ve hasar görmüş tırnaklar gibi riskleri göz önünde bulundurarak, manikürünüzün uzun ömürlü olmasını sağlamak için doğru seçimi yapmak çok önemlidir. Jel tırnaklar ve akrilik tırnaklar yüzeyde çok farklı olmasalar da, elde etmek istediğiniz şeye bağlı olarak birini veya diğerini daha iyi bir seçenek haline getirebilecek bazı benzersiz farklılıklara sahiptirler. Aşağıda, bir sonraki manikür randevunuzda tam olarak ne isteyeceğinizi bilmeniz için jel ve akrilik tırnaklar arasındaki temel farkları açıklıyoruz.

Jel Tırnak Nedir?

Jel tırnaklar, kuruması için uzun süre gerektirmeyen parlak, uzun ömürlü bir manikür oluşturmak için UV tırnak lambası ile kürlenen bir oje türünü ifade eder. Jel oje genellikle baz kat, jel oje ve son olarak üst kattan oluşan üç aşamalı bir süreci takip eder. Birçok kişi jel ojeyi seviyor çünkü geleneksel ojeden çok daha dayanıklı ve çıkarılması ve yeni bir kat cila uygulanması gerekmeden önce yaklaşık iki hafta dayanıyor.

Jel Tırnaklar Nasıl Uygulanır?

Jel oje bir şişe içinde gelir ve tıpkı geleneksel oje gibi uygulanır. Her bir kat cila ile tırnak, kürlenmesi (kuruması) için 30 saniye ile iki dakika arasında bir süre UV ışığının altına yerleştirilir. Kürlendikten sonra jel cila tabakası sertleşir ve hemen kurur, böylece geleneksel ojede olduğu gibi lekelenme konusunda endişelenmenize gerek kalmaz.

Nihai sonuç parlak, taze görünümlü ve uzun süre kalıcı bir manikürdür. Jel cila doğal tırnaklara, akrilik ve jel uzantıları olarak da bilinen tırnak uzantılarına uygulanabilir.

Akrilik Tırnak Nedir?

Akrilik, polimer ve monomerin bir karışımıdır ve bir fırça ile tırnağa boyanan sakızlı bir macun oluşturur. Öncelikle doğal tırnağı güçlendirmek ve şekillendirmek için kullanılır ve renk katmak için üzerine oje sürülür. Bu, tırnaklara uzun süre kalıcı, parlak renk katmak için kullanılan jel ojeden büyük bir tezat oluşturmaktadır.

Akrilik Nasıl Uygulanır?

Bir şişe içinde gelen jel ojenin aksine akrilik, sakızlı bir macun oluşturmak için karıştırılan (tipik olarak bir kapta) sıvı monomer ve toz polimerin bir kombinasyonudur. Bu macun bir fırça yardımıyla tırnağınızın üzerine sürülür ve havayla temas ettiğinde sertleşerek doğal tırnaklarınızın üzerinde törpülenebilen ve şekillendirilebilen koruyucu bir tabaka oluşturur. Takma tırnak uçları, tırnağınızın uzunluğunu uzatmak için akrilik altında da kullanılabilir.

Jel ve Akrilik Tırnaklar Arasındaki Fark Nedir?

Jel ve akrilik tırnaklar en popüler salon tırnak hizmetlerinden ikisi olsa da, her tırnak stilini birbirinden ayıran bazı temel farklılıklar vardır.

Uygulama

Bahsettiğimiz gibi, jel oje doğal tırnağınıza, akrilik veya tırnak uzatma üzerine sürülür ve UV ışığı ile sertleştirilir. İşlem akrilik uygulamasından çok daha hızlıdır çünkü tırnağı şekillendirmezsiniz ve kuruma süresi bir dakika veya daha kısa sürer. Jel oje çok az pratikle mükemmelleştirilebilen bir hizmettir ve bu nedenle birçok kişi evde kendi jel manikürlerini yapmayı tercih etmektedir.

Diğer taraftan akrilik tırnaklar, toz ve sıvı karışımı sayesinde sert ve koruyucu bir tabaka oluşturur. Akriliğin uygun teknikle törpülenmesi gerekir çünkü teknisyeniniz tırnaklarınızı düzeltmek ve şekillendirmek için zaman ayırmazsa tırnaklarınız hantal görünebilir. Şekillendirildikten sonra, renk eklemek için geleneksel oje veya jel oje kullanabilirsiniz. Çoğu kişi jeli sever çünkü manikürünüze ekstra bir dayanıklılık katmanı ekler.

Akrilikle ilgili bir başka şey de polimer ve monomer kimyasal karışımının sert dumanlar oluşturmasıdır. Bu kimyasalları solumak istemezsiniz, bu nedenle akriliklerinizi uygun havalandırması olan bir yerde yaptırmanız önemlidir. Akrilik ayrıca jel ojeye göre daha fazla şekillendirme ve yontma gerektirdiğinden ustalaşması daha zordur. Evde yapılabilse de, bir öğrenme eğrisi vardır ve jel oje kadar DIY dostu değildir.

Kaldırma

Tipik olarak akrilik tırnaklar salonda bir tırnak teknisyeni tarafından çıkarılırken, jel tırnaklar evde kolaylıkla çıkarılabilir. Jel tırnakları çıkarmaya hazır olduğunuzda, tek yapmanız gereken onları ıslatmak ve gitmeye hazırsınız. Tipik olarak, asetona batırılmış bir pamuk topu tırnağın üzerine yerleştirilir, ardından her tırnak alüminyum folyoya sarılır. 10 dakika sonra jel cila kolayca kazınabilir ve yeni bir manikür için hazır olursunuz.

Jel oje gibi akrilik tırnaklar da aseton, pamuk ve folyo ile çıkarılır ancak işlem biraz daha uzundur. Doğal tırnaklarınıza zarar vermek istemiyorsanız, jel veya akrilik tırnaklarınızı çıkarma şekliniz son derece önemlidir. Jel cilayı veya akriliği asla çekmek, çekiştirmek veya soymak istemezsiniz.

Yorum yapın